Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Αδύναμος ο Αρχιεπίσκοπος...


...ν’ αντιμετωπίσει τις κυβερνητικές διαθέσεις, αναζητεί “σωσίβιο” στην Ιεραρχία.
• Η Ιεραρχία είναι ένα καζάνι που βράζει…
• Οι Αρχιερείς θεωρούν ότι εμπαίζονται και χρησιμοποιούνται…



Του ΣΩΤΗΡΗ ΤΖΟΥΜΑ

Συνεκλήθη χθες εκτάκτως η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να ασχοληθεί με την εχθρική, όπως την αντιλαμβάνεται, διάθεση της Κυβέρνησης, να φορολογήσει με 20%, όλα τα ακαθάριστα εισοδήματα της Εκκλησίας και να επεκτείνει, ενδεχομένως, τη βουλιμία της και στο πέρασμα της κινητής και ακίνητης περιουσίας της, υπό κυβερνητική κηδεμονία.
Είναι αλήθεια ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ευθύς ως έγιναν γνωστές οι κυβερνητικές διαθέσεις αντέδρασε σθεναρώς με δηλώσεις και παρεμβάσεις του, πλην όμως δεν ελήφθη υπόψη, διότι…. θεωρείται δεδομένος!
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ευθύς ως ανήλθε στον αρχιεπισκοπικό θρόνο των Αθηνών, δεν έκρυψε τις πολιτικές προτιμήσεις του.
Όταν μάλιστα το ΠΑΣΟΚ έγινε Κυβέρνηση, ο κ. Ιερώνυμος αποδέχθηκε ευχαρίστως όλες τις αξιώσεις του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών. Και μάλιστα τις αποδεχότανε χωρίς να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως την σύμφωνη γνώμη της Ιεραρχίας.
Όπως ήταν φυσικό, το ένα έφερε το άλλο και η Κυβέρνηση μπροστά στη γενικότερη οικονομική δυσχέρεια ήταν φυσικό να επεκτείνει τις βλέψεις της και στην Εκκλησία. Άλλωστε το θέμα “πουλάει” από μόνο του, αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη, μεταφέρει το κέντρο βάρους της κρίσης και...
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου